PENTRU CA SANATATEA TA CONTEAZA PENTRU NOI

MG-FARM este prima farmacie particulara din Bacau,infiintata in anul 1991.Farmacist Greta Macovei a fost cea care a inceput sirul privatizarilor farmaciilor pe forte proprii dupa anul 1989.

Farmacistul,alaturi de medic,finalizeaza actul medical.El trebuie sa fie bine pregatit stiintific,sa fie blajin,calm,rabdator,sa inspire incredere bolnavului deoarece “boala se vindeca si prin vorbe frumoase,care fac sa nasca in suflet intelepciune.”(Platon).

Toate aceste calitati sunt regasite in colectivul farmaciei MG-FARM,alcatuit doar din farmacisti cu studii terminate la universitati de prestigiu din Iasi si Bucuresti.

Homeopatie vs. Alopatie

In timp ce medicul alopat urmareste stabilirea diagnosticului de BOALA (prin a carui cunoastere se poate stabili si terapeutica adecvata), medicul homeopat urmareste in primul rand stabilirea diagnosticului de BOLNAV (diagnosticul de sindrom individual al bolnavului) si abia apoi diagnosticul de boala. Homeopatia este in primul rand o medicina si o terapeutica de sindroame individuale (de variate tablouri clinice ale diversilor bolnavi) si abia in al doilea rand de maladii. Diagnosticul de boala, desi foarte important si in homeopatie, nu este totusi neaparat necesar si in orice caz, nu este niciodata suficient. Si in medicina alopata exista situatii de utilizare a principiului similitudinii, fara a fi insa mentionat explicit. De exemplu, in tratamentul cancerului se folosesc razele X si radiumul, desi expunerea accidentala la acestea are efect cancerigen. Un alt exemplu este cel al amphetaminei, care se foloseste in cazul copiilor hiperactivi, cu toate ca in mod normal este un stimulant.